Декларация за поверителност


1. Преглед на защитата на данни

ОБЩИ УКАЗАНИЯ

Следващите указания дават прост преглед на това, което се случва с личните ви данни, когато посетите нашия уебсайт. Личните данни са всички данни, по които могат да ви идентифицират персонално. Подробна информация за защитата на данните можете да намерите в нашата Политика за поверителност.

Събиране на данни на нашия уебсайт

Кой е отговорен за събирането на данни на този уебсайт?

Обработката на данни на този уебсайт се извършва от оператора на уебсайта. Данните за контакт могат да бъдат намерени в импресума на този уебсайт.

Как събираме вашите данни?

Вашите данни ще бъдат събрани само ако ни ги предоставите. Например това може да са данни, които въвеждате във формуляр за контакт.

Други данни се събират автоматично при посещение на уебсайта чрез нашите ИТ системи. Това са преди всичко технически данни (напр. интернет браузър, операционна система или време на посещение на страницата). Събирането на тази информация е автоматично веднага след като влезете в нашия уебсайт.

За какво използваме вашите данни?

Част от данните се събират, за да се гарантира безупречно предоставяне на информация на уебсайта. Други данни могат да бъдат използвани за анализ на вашето потребителско поведение.

Какви права имате по отношение на вашите данни?

По всяко време имате право да получавате безплатна информация за произхода, получателя и целта на съхраняваните ви лични данни. Вие също имате право да поискате корекцията, блокирането или изтриването на тези данни. За тази цел, както и за допълнителни въпроси относно защитата на данните, можете да се свържете с нас по всяко време на адреса, посочен в импресума. Освен това имате право на обжалване пред компетентния надзорен орган.

Инструменти за анализ и инструменти на трети страни

Когато посещавате нашия уебсайт, вашето поведение при сърфиране може да бъде статистически оценено. Това се случва преди всичко с бисквитките и с така наречените програми за анализ. Анализът на вашето поведение при сърфиране обикновено е анонимен; поведението при сърфиране не може да бъде проследено до вас. Може да се възразите срещу този анализ или да го възпрепятствате като не използвате определени инструменти. Подробна информация можете да намерите в следващата декларация за поверителност.

Можете да възразите срещу този анализ. Ще ви информираме за възможностите за възражение в тази политика за поверителност.

2. Общи указания и задължителна информация

Защита на личните данни

Администраторите на тези страници се отнасят към защитата на Вашите лични данни много сериозно. Ние третираме Вашите лични данни поверително и съобразно законовите предписания за защита на личните данни, както и тази декларация за защита на личните данни.

Ако използвате този уебсайт, за вас ще бъдат събрани различни лични данни. Личните данни са данни, по които могат да ви идентифицират персонално. Настоящата декларация за поверителност обяснява каква информация събираме и за какво я използваме. Освен това обяснява как и с каква цел се случва това.

Ние обръщаме внимание, че предаването на данни в Интернет (например в комуникацията по електронна поща) може да показва пропуски в сигурността. Пълна защита на данните от достъп от трети страни не е възможна.

Указание за отговорния орган

Отговорната компания за обработка на данни на този уебсайт е:

Hermann Cleff GmbH Международна спедиция Тел.: +49 +208 5886 0 Факс: +49 +208 5886 109 admin@cleff-spedition.de

Седалище на компанията Neckarstr. 22-24 D-45478 Mülheim an der Ruhr

Отговорният орган е физическото или юридическото лице, което самостоятелно или съгласувано с други хора взема решение за целите и средствата за обработка на лични данни (напр. имена, имейл адреси и др.).

Оттегляне на вашето съгласие за обработка на данни

Много операции за обработка на данни са възможни само с вашето изрично съгласие. Можете да отмените вече дадено съгласие по всяко време. Неофициално съобщение по имейл до нас е достатъчно. Законосъобразността на обработката на данни, извършена до оттеглянето, не се засяга от отмяната.

Право на обжалване пред компетентния надзорен орган

В случай на нарушения на закона за защита на данните, засегнатото лице има право на обжалване пред компетентния надзорен орган. Компетентният надзорен орган по въпросите на закона за защита на данните е държавният служител по защита на данните на федералната държава, в която се намира нашата компания. Списък на служителите за защита на данните и техните данни за контакт можете да намерите на следния линк: https://www.bfdi.bund.de/DE/Infothek/Anschriften_Links/anschriften_links-node.html.

Право на прехвърляне на данните

Имате право да разполагате с данни, които обработваме въз основа на вашето съгласие или в изпълнение на договор, сам по себе си или на трета страна в стандартен, машинно четим формат. Ако се нуждаете от директно прехвърляне на данните на друго отговорно лице, това ще бъде направено само доколкото е технически възможно.

SSL или TLS криптиране

Този сайт използва от съображения за сигурност и за защита на предаването на поверително съдържание, като поръчки или заявки, които ни изпращате като оператор на сайт, SSL или TLS криптиране. Криптирана връзка се обозначава от адресната лента на браузъра, която се променя от „http://“ на „https://“ и иконата за заключване в лентата на браузъра.

Ако е активирано SSL или TLS криптиране, данните, които ни предоставяте, не могат да бъдат прочетени от трети страни.

Информация, блокиране, изтриване

В рамките на приложимите законови разпоредби, вие имате право по всяко време да предоставяте безплатна информация за съхраняваните ви лични данни, техния произход и получател и целта на обработката на данните, а при необходимост и право да коригирате, блокирате или изтриете тези данни. За тази цел, както и за допълнителни въпроси относно темата за защитата на личните данни, можете да се свържете с нас по всяко време на адреса, посочен в импресума.

Възражение срещу рекламните имейли

Използването на данни за контакт, публикувани в контекста на задължението за посочване на данни за контакт в импресума, с цел изпращане на непоискани рекламни и информационни материали, се отхвърля. Операторите на сайтове изрично си запазват правото да предприемат правни действия в случай на нежелана промоционална информация, като спам имейли.

3. Събиране на данни на нашия уебсайт

Бисквитки

Интернет сайтовете използват от части така наречените “Cookies”. “Cookies” не причиняват повреди на Вашия компютър и не съдържат вируси. “Cookies” служат за това, да направят нашето предложение лесно за употреба, по-ефективно и по-сигурно. “Cookies” са малки текстови файлове, които се свалят на Вашия компютър и които Вашият браузър съхранява.

Най-често използваните от нас “Cookies” са т.нар. “Временни Cookies”. Те се изтриват автоматично след края на Вашето посещение. Други “Cookies” остават запаметени на Вашето устройство, докато Вие сами ги изтриете. Тези “Cookies” ни дават възможност, да разпознаем Вашия браузър при следващо посещение.

Вие можете така да настроите Вашия браузър, така че да бъдете информирани за залагането на “Cookies” и да разрешавате “бисквитките” само в отделни случаи, да изключите приемането на “Cookies” за определени случаи или изцяло да ги изключите, както и да активирате автоматичното изтриване на “бисквитките” при затварянето на браузъра. При деактивирането на “Cookies” функционирането на този сайт може да бъде ограничено.

Бисквитките, които са необходими за осъществяване на процеса на електронна комуникация или за предоставяне на определени функции, които желаете да използвате (например функция за пазаруване), се съхраняват въз основа на член 6, пар. 1, буква f от ЗЗЛД. Операторът на уебсайта има законен интерес от съхранението на бисквитки за технически правилното и оптимизирано предоставяне на своите услуги. Ако се съхраняват други бисквитки (напр. бисквитки за анализ на вашето поведение при сърфиране), те ще бъдат третирани отделно в тази политика за поверителност.

Регистрационни файлове за сървъра

Доставчикът на страниците автоматично събира и съхранява информация в така наречените регистрационни файлове за сървъра, които вашият браузър автоматично ни предава. Това са:

  • Тип браузър и версия на браузъра
  • Използвана операционна система
  • Референтен URL адрес
  • Име на хоста на компютъра за достъп
  • Час на заявката на сървъра
  • IP адрес

Сливането на тези данни с други източници на данни не се извършва.

Основата за обработка на данни е член 6, параграф 1, буква f от ЗЗЛД, което позволява обработката на данни да изпълни договор или преддоговорни мерки.

Формуляр за връзка

Ако ни изпратите запитвания чрез формуляра за връзка, вашите данни от формуляра за запитване, включително данните за контакт, които сте предоставили там, ще бъдат съхранени, за да се обработва заявката и в случай на последващи въпроси. Няма да споделяме тази информация без вашето съгласие.

Обработката на данните, въведени във формуляра за контакт, се извършва изключително въз основа на вашето съгласие (член 6, параграф 1, буква а от ЗЗЛД). Можете да отмените това съгласие по всяко време. Неофициално съобщение по имейл до нас е достатъчно. Законосъобразността на процедурите по обработката на данни, извършена до оттеглянето, не се засяга от отмяната.

Данните, въведени от вас във формуляра за контакт, остават при нас, докато не поискате от нас да изтрием, оттеглите съгласието си за съхранението им или се отпадне причината за съхранението на данните (например след приключване на вашата заявка). Задължителните законови разпоредби – особено периоди за съхранение – остават незасегнати.

4. Инструменти за анализ и реклама

Google Analytics

Този уебсайт използва функции на услугата за уеб анализи Google Analytics. Доставчик е Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, САЩ.

Google Analytics използва така наречените „бисквитки“. Това са текстови данни, които се записват на Вашия компютър и така правят възможен анализа на използването на интернет страницата от Вас. Информацията, генерирана от бисквитката за използването на този уебсайт, обикновено се предава на сървър на Google в САЩ и се съхранява там.

Бисквитките на Google Analytics се съхраняват на базата на член 6, параграф 1, буква f от ЗЗЛД. Операторът на уебсайта има законен интерес да анализира поведението на потребителите, за да оптимизира както своя уебсайт, така и своята реклама.

IP анонимност

Активирахме функцията за анонимизиране на IP на този уебсайт. В резултат на това вашият IP адрес ще бъде съкратен от Google в рамките на държави-членки на Европейския съюз или други страни по Споразумението за Европейското икономическо пространство преди предаването му в Съединените щати. Само в изключителни случаи пълният IP адрес ще бъде изпратен до сървър на Google в САЩ и там съкратен. От името на оператора на този уебсайт Google ще използва тази информация за оценка на използването на уебсайта, за съставяне на отчети за дейността на уебсайта и за предоставяне на други услуги, свързани с дейността на уебсайта и използването на интернет на оператора на уебсайта. IP адресът, предоставен от Google Analytics в рамките на Google Analytics, няма да бъде обединен с други данни, предоставени от Google.

Приставка за браузър

Можете да предотвратите съхранението на бисквитки чрез съответна настройка на софтуера на вашия браузър; Въпреки това, ние посочваме, че в този случай може да не сте в състояние да използвате всички функции на този уебсайт изцяло. Освен това можете да предотвратите събирането от Google на данните, генерирани от бисквитката и свързани с използването на уебсайта (включително вашия IP адрес), както и обработката на тези данни от Google, като изтеглите и инсталирате приставката за браузър, достъпна под следната връзка: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Възражение срещу събирането на данни

Можете да предотвратите събирането на вашите данни от Google Analytics, като кликнете върху следната връзка. Ще бъде зададена бисквитка за отказ, за да се предотврати събирането на вашите данни при бъдещи посещения на този сайт: Деактивирайте Google Analytics.

За повече информация как да боравите с потребителските данни в Google Analytics, моля, вижте Декларацията за поверителност на Google: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de.

Обработка на заявките

Сключихме споразумение с Google за обработка на данни за заявки и изпълняваме изцяло строгите изисквания на германските органи за защита на данните при използване на Google Analytics.

Демографски характеристики в Google Analytics

Този уебсайт използва демографската функция на Google Analytics. В резултат на това могат да се изготвят отчети, които съдържат информация за възрастта, пола и интересите на посетителите на сайта. Тези данни са от реклами въз основа на интереси от Google и от данни за посетители на трети страни. Тези данни не могат да бъдат свързани с конкретно лице. Можете да деактивирате тази функция по всяко време чрез настройките на рекламите във вашия акаунт в Google или като цяло да забраните събирането на вашите данни от Google Analytics, както е описано в раздела „Възражение срещу събирането на данни“.

WordPress Stats

Този уебсайт използва инструмента WordPress Stats за статистически анализ на трафика на посетители. Доставчик е Automattic Inc., 60 29th Street # 343, Сан Франциско, Калифорния, 94110-4929, САЩ.

WordPress Stats използва бисквитки, които се съхраняват на вашия компютър и позволяват анализ на използването на уебсайта. Информацията, генерирана от бисквитките относно използването на нашия уебсайт, се съхранява на сървъри в САЩ. Вашият IP-адрес става анонимен веднага след обработването и преди записването му.

Бисквитките на WordPress Stats остават на вашето устройство, докато не ги изтриете.

Бисквитките на WordPress Stats се съхраняват на базата на член 6, параграф 1, буква f от ЗЗЛД. Операторът на уебсайта има законен интерес за анонимен анализ на поведението на потребителите, за да оптимизира както своя уебсайт, така и своята реклама.

Вие можете така да настроите Вашия браузър, така че да бъдете информирани за залагането на “Cookies” и да разрешавате “бисквитките” само в отделни случаи, да изключите приемането на “Cookies” за определени случаи или изцяло да ги изключите, както и да активирате автоматичното изтриване на “бисквитките” при затварянето на браузъра. Деактивирането на бисквитките може да ограничи функционалността на нашия уебсайт.

Можете да възразите срещу събирането и използването на вашите данни за в бъдеще, като кликнете върху тази връзка и зададете бисквитка за отказ във вашия браузър: https://www.quantcast.com/opt-out/.

Ако изтриете бисквитките на вашия компютър, трябва отново да зададете бисквитката за отказ.

Google AdWords и Google Conversion-Tracking

Този уебсайт използва Google AdWords. AdWords е онлайн рекламна програма на Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States (“Google”).

Като част от Google AdWords използваме така нареченото следене на конверсиите. Когато кликнете върху реклама, обслужвана от Google, се задава бисквитка за следене на конверсиите. Бисквитките са малки текстови файлове, които интернет браузърът съхранява на компютъра на потребителя. Тези бисквитки губят своята валидност след 30 дни и не се използват за лична идентификация на потребителите. Ако потребителят посети определени страници на този уебсайт и бисквитката все още не е изтекла, Google и ние можем да разпознаем, че потребителят е кликнал върху рекламата и е бил пренасочен към тази страница.

Всеки клиент на Google AdWords получава различна бисквитка. Бисквитките не могат да бъдат проследявани през уебсайтовете на рекламодателите. Информацията, събрана с помощта на бисквитката за реализация, се използва за генериране на статистически данни за реализациите за рекламодатели в AdWords, които са избрали следене на конверсиите. На клиентите се казва общият брой потребители, които са кликнали върху тяхната реклама и са били пренасочени към страницата с маркери за следене на конверсиите. Те обаче не получават никаква информация, която лично идентифицира потребителите. Ако не искате да участвате в проследяването, можете да се откажете от това, като лесно деактивирате бисквитата за следене на конверсиите в Google чрез интернет браузъра си под Потребителски предпочитания. Няма да бъдете включени в статистиката за следене на конверсиите.

Съхранението на “Conversion-Cookies” става на базата на член 6, параграф 1, буква f от ЗЗЛД. Операторът на уебсайта има законен интерес да анализира поведението на потребителите, за да оптимизира както своя уебсайт, така и своята реклама.

За повече информация относно Google AdWords и следене на конверсиите в Google, вижте Декларацията за поверителност на Google: https://www.google.de/policies/privacy/.

Вие можете така да настроите Вашия браузър, така че да бъдете информирани за залагането на “Cookies” и да разрешавате “бисквитките” само в отделни случаи, да изключите приемането на “Cookies” за определени случаи или изцяло да ги изключите, както и да активирате автоматичното изтриване на “бисквитките” при затварянето на браузъра. При деактивирането на “Cookies” функционирането на този сайт може да бъде ограничено.

5. Приставки и инструменти

YouTube

Нашият уебсайт използва приставки от страницата на YouTube, захранвана от Google. Оператор на сайта е YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., Сан Бруно, CA 94066, САЩ.

Ако посетите някой от нашите сайтове с активирани приставки за YouTube, ще бъдете свързани със сървърите на YouTube. Той казва на сървъра на YouTube коя от нашите страници сте посетили.

Ако сте влезли в профила си в YouTube, YouTube ще ви позволи да свържете поведението си при сърфиране директно с личния си профил. Можете да предотвратите това, като излезете от профила си в YouTube.

Използването на YouTube е в интерес на атрактивното представяне на нашите онлайн оферти. Това представлява легитимен интерес по смисъла на член 6, параграф 1, буква f от ЗЗЛД.

За повече информация как да боравите с потребителските данни, моля, вижте Декларацията за поверителност на YouTube на: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

Google Maps

Този сайт използва услугата картографиране Google Maps чрез API. Доставчик е Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, САЩ.

За да използвате функциите на Google Maps, е необходимо да запазите вашия IP адрес. Тази информация обикновено се предава и съхранява от Google на сървъри в Съединените щати. Доставчикът на тази страница няма влияние върху този пренос на данни.

Използването на Google Maps е с цел привлекателно представяне на нашите онлайн оферти и лесно откриване на местата, които посочваме в уебсайта. Това представлява легитимен интерес по смисъла на член 6, параграф 1, буква f от ЗЗЛД.

За повече информация как да боравите с потребителските данни, моля, вижте Декларацията за поверителност на Google: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/.

 

Google Fonts

На този уебсайт сме включили за представяне определени, шрифтове (Fonts), предоставени от Google. Когато посещавате страница, браузърът ви зарежда тези шрифтове от сървър на Google. Вашият IP адрес, включително URL адрес (интернет адрес) на извикания от вас уебсайт, който сте посетили, ще бъде предаден на сървър на Google. Когато сте влезли в профила си в Google, разрешавате на Google да свързва поведението ви при сърфиране директно с личния ви профил. Може да предотвратите това, като излезете от профила си в Google.

Google е сертифициран съгласно Споразумението за защита на поверителността, като предоставя гаранция за спазване на европейското законодателство за поверителност (https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI&status=Active).

 

Можете да намерите повече информация за тези шрифтове в Google

на /developers.google.com/fonts/faq и в  

Декларация за поверителност на Google на адрес www.google.com/policies/privacy.

Back to top